Menu
Vystavujte perfektní faktury na pár kliknutí

Vystavujte perfektní faktury na pár kliknutí

1 minuta čtení

Pár kliknutí a profesionálně vypadající faktura putuje k zákazníkovi. Přesně takhle fakturují podnikatelé, kteří používají fakturační program. Díky němu je fakturování hračka a navíc máte jistotu, že na dokladech nemáte žádnou chybu.

Aby nemuseli trávit fakturací a jinou administrativou drahocenný čas, hledají nástroje, které jim práci usnadní. Třeba díky fakturačnímu programu se z dříve zdlouhavého vystavení faktury stává záležitost na minutu.

Vystavení faktury snadno a bez chyb

Ve fakturačním programu pouze zadáte:

  • IČ svého zákazníka,
  • zboží či služby, které fakturujete,
  • částku, kterou má zákazník zaplatit
  • a zbytek už se vyplní sám.

Máte při tom jistotu, že v dokladu máte vše správně a nechybí nic podstatného, jako třeba IČ nebo sazba a výše DPH. Díky pravidelným aktualizacím programu jsou všechny údaje platné a v souladu se zákony.

Automatizace usnadní práci

Hotovou fakturu rovnou odešlete, nebo stáhnete a vytisknete. Když si fakturační program propojíte s e-shopem, zvládne odesílat faktury i automaticky, jakmile zákazník odešle objednávku.

Díky propojení s bankou zase nemusíte hlídat uhrazení faktury. Platby se automaticky spárují s fakturami v programu a přehledně tak vidíte, zda vám zákazník už zaplatil. Pokud ne, program mu po splatnosti pošle upomínku.

Vymazlené faktury pro vaše zákazníky

Fakturační program se postará o to, aby vaše faktury byly nejen správné, ale vypadaly jako od profesionálů. Vyberte si z několika vzorů, které si můžete upravit a posílat faktury v barvách vaší značky, s logem, razítkem a podpisem.

Ještě snadnější fakturace

Vytvořte si adresář s kontakty na klienty a ceník s jednotlivými produkty či službami. Při fakturaci jen vyberete ze seznamu a nemusíte nic vyplňovat.

Pokud fakturujete opakovaně stejnému klientovi za pravidelné měsíční služby, nastavte si šablonu. Program pak fakturu vystaví sám a ve stanovený den ji také sám odešle klientovi.

Vyzkoušejte si všechny funkce zdarma – například fakturační program iDoklad můžete testovat 60 dní.

Poslední aktualizace: 25. 04. 2023