Menu
Nike – značka, se kterou jste vždy trendy!

Nike – značka, se kterou jste vždy trendy!

3 minuty čtení

Oregonskou značku Nike není třeba nikomu představovat – je to jedna z top značek streetwearového světa. Na počátku se značka zabývala pouze distribucí japonských bot na běhání, jednak na počátku 70. let značka začala uvádět své vlastní projekty.

V té době přijala název Nike a v jejím logu se objevil charakteristický znak Swoosh, který je dodnes dokonale rozpoznatelný. V osmdesátých letech došlo k dalšímu rozvoji společnosti a Nike navázala dnes již kultovní spolupráci s Michaelem Jordanem.

Následující desetiletí přinesla značce neustálý rozvoj a růst popularity. Patří mezi značky, které udávají trendy ve světě pouliční módy a poskytují sponzoringem určitý druh mecenášství ve sportu. Se značkou Nike vždy budete na vrcholu!

Jaké boty Nike vybrat? Vsaďte na basketbalový look!

‌Jedním z vlajkových produktů oregonské značky, který rozhodl o mezinárodním úspěchu, jsou sneakery Nike. V početných modelech jsou dokonale vidět sportovní kořeny firmy – technologie, které se skvěle osvědčí v běžeckých či basketbalových modelech, dokonale poslouží také na běžné nošení. Příkladem může být kolekce Nike Air Force, navržena v 80. letech.

Byl to první model basketbalové obuvi, ve kterém byl užitý amortizující vzduchový polštářek. Ačkoliv se největším úspěchem těší sneakery ve vydání all white, v Sizeer najdete rovněž pánské a dámské boty Nike v barvě černé, modré či růžové.

Jestli je Vám blízký basketbalový styl, můžete sáhnout po modelu Nike Dunk,  který je tuto sezonu nejmódnější. Je to mladší bratr slavných Air Force 1, který si podmanil nejen basketbalová hřiště, ale rovněž skateboardingové parky.

Nebo možná přemýšlíte nad tím, které dámské boty Nike vybrat, abyste vypadala módně? Odpověď je jednoduchá – Nike Blazer! V Sizeer máte na výběr modely s nízkým i se zvýšeným svrškem, takže každá fanynka streetového stylu si bude moci vybrat perfektní kicksy dle svých preferencí.

Nike Air Max – poznejte nejslavnější sneakersy

Jednou z kolekcí, která nesmí chybět ve sbírce žádného opravdového sneakerheada, je kultovní kolekce Nike Air Max. Autorem originálního projektu podrážky s viditelným vzduchovým polštářem byl Tinker Hatfield.

V roce 1987 značka uvedla první Air Maxy, které se z místa staly hitem a dobyly srdce sneakerheadů. Který z dostupných modelů vybrat? Milovníci stylu 90. let mohou sáhnout po Nike Air Max 90. To je jeden z nejslavnějších modelů Nike, který dodnes stanoví vizitku značky. Jestli volíte více originální projekty, můžete sáhnout po Nike Air Max 97.

Jejich silueta byla inspirovaná japonskými vlaky. Vliv je vidět v aerodynamickém tvaru svršku. A možná hledáte sneakersy Nike, ve kterých jsou vidět sportovní kořeny značky? Prohlédněte si model Nike Air Max 270!

Charakterizuje se textilním svršek a vzduchovým polštářkem, který je umístěn na větším povrchu podrážky. Jestli dokonalá amortizace Air Sole zajistí, že s oblibou saháte po Air Maxech, pak kicksy Nike Air Vapormax ideálně doplní Vaši kolekci!

Sneakery byly navržené s podrážkou, která se v celku skládá z polštářku Air Sole, díky čemu garantují výjimečnou amortizaci.

Nejen sneakery – prohlédněte si oblečeni a doplňky Nike

Jste fanouškem oregonské značky a ve své kolekci sneakerů máte několik modelů se Swooshem? V tom případě co řeknete na total look ve znamení Nike? V Sizeer, kromě top modelů bot, najdete rovněž oblečení a doplňky oblíbené značky.

Základem streetwearového setu mohou být volné mikiny Nike, zkomponované s pasujícími joggery. V létě vsaďte na tričko s výrazným logem a v dámském outfitu – sportovní top. Oblečení Nike doplňte odpovídajícími doplňky!

Základním doplňkem jsou bez pochyb ponožky Nike, které budou přídatné bez ohledu na část roku. Co ještě stanoví univerzální doplněk? Tašky, ledvinky a batohy Nike!

Vyrazte do Sizeer, zjistěte jaké modely na Vás čekají, a sáhněte po produktech Nike, se kterými vždy budete trendy.

Poslední aktualizace: 24. 05. 2023