Menu
Dodejte šmrnc svému líčení – nakreslete oční linky

Dodejte šmrnc svému líčení – nakreslete oční linky

3 minuty čtení

Při vytváření make-upu, denního nebo večerního, se nejčastěji zaměřujeme na oči, snažíme se, aby byly výraznější a atraktivnější. K tomu často používáme oční stíny, tužky, řasenky, aby naše oči vyzařovaly sebevědomí a ženskost. Někdy ale tyto produkty nestačí, potřebujeme ten důležitý detail – oční linky, protože dodávají pohledu zvláštní tajemnost a jsou vždy aktuální. Tenké, široké, dvojité, barevné – dodají šmrnc každému vzhledu.

Je však velmi důležité vybrat si kvalitní oční linku, protože existuje mnoho druhů: gelové, tekuté, stínové oční linky, tužky, fixy. Kromě toho byste měli věnovat pozornost složení produktu, protože dobrá oční linka by měla být hypoalergenní a obsahovat pečující složky.

Pokud použijete barevné oční linky, které ladí s barvou vašich očí, učiníte je výraznějšími a hlubšími a při použití perleťových očních stínů je navíc rozzáříte. Měli byste však pečlivě vybrat sytost barvy – příliš tmavé linky mohou celkový look přetížit. Správně zvolená barva lineru pomůže zvýraznit barvu očí a přidá k ní nové podtóny. Dnes si povíme podrobněji o tom, jaké barvy očních linek se hodí k vaší barvě očí.

Hnědé oči

Hnědooké krásky mají největší štěstí ze všech, protože jejich barva očí je považována za univerzální a hodí se k ní naprosto všechny barevné oční linky, oční stíny a řasenky. Tuto teplou barvu očí samozřejmě zvýrazníte i obyčejnou hnědou, ale hloubku a zářivost dodáte pomocí těchto barev: smaragdová, fialová, tmavě modrá, šedozelená. Pokud nejste připraveni malovat linky výraznými barvami, můžete jen jemně zvýraznit spodní víčko. Tato možnost se dobře hodí i pro denní make-up.

Modré oči

Pro dívky s nebesky modrými očima je nutné zvolit kontrastnější barvy očních linek, což dodá zvláštní jiskru modrým očím. Zlaté, měděné a karamelové odstíny učiní vaši barvu očí ještě sytější. Výrazný večerní look můžete doplnit širokou linkou ve zlatém odstínu. V případě, že potřebujete přidat jen malý akcent, pak nakreslete tenkou linku podél linie růstu řas a můžete také přidat trochu lesku do vnitřních koutků očí – dodá to vzhledu tajemnost. Pozor také na terakotovou a tmavě modrou barvy.

Široký výběr očních linek najdete na webových stránkách MAKEUP, klikněte zde https://makeup.cz/categorys/23451/.

Šedé oči

Při výběru odstínu oční linky pro danou barvu očí byste měli pochopit, zda chcete získat dodat svým očím modrý nebo zelený podtón. Pokud chcete modřejší odstín, pak byste měli dát přednost bronzovému, zlatému, terakotovému a tmavě modrému odstínům. Pokud chcete, aby vaše oči měly zelený nádech, pak vám doporučujeme obrátit pozornost na granátové, hnědé, šeříkové a ametystové linery.

Zelené oči

K této barvě očí se nejlépe hodí oční linky v červené barvě, která ji krásně rozjasní. Ametystový a bronzový budou vypadat zvlášť luxusně. S takovými odstíny však buďte velmi opatrní, protože vaše oči mají tendenci vypadat zarudlé a unavené. Aby k tomu nedošlo, vizážisté doporučují nanést černou linku podél linie řas a na ni nanést barevnou tužku. Se zelenýma očima také velmi dobře ladí hnědá, fialová a mahagonová barva.

Oříškové oči

Pokud chcete svým očím dodat nazelenalý podtón, pak použijte linku ve zlaté nebo smaragdové barvě. Aby pohled získal hloubku, hodí se hnědé a teplé odstíny, dobře budou vypadat i barevné oční linky v zeleném, čokoládovém, bronzovém, olivovém a švestkovém odstínu. 

Tvary linek, které nikdy nevyjdou z módy

Při malování linek musíte najít variaci, která zvýrazní krásu vašich očí a vypadá harmonicky. Existují tři veriace linek, které jsou vždy aktuální.

Klasická variace linek 

Je ideální pro denní a večerní make-up, pro práci v kanceláři nebo na rande. Tento tvar linek zdůrazní linii růstu řas a vizuálně ji zesílí.

Linky ve stylu Marilyn Monroe

Slavná Monroe v historii zanechala svoji stopu nejen v podobě účesu, ale také způsobu kreslení linek – staly se naprosto ikonickými. Základem těchto linek je přirozená linie očních víček a mírně zvednutý ocásek – to vše dodává očím neuvěřitelný magnetismus. Pokud k tomu žena vytvoří bohatý účes do divadla, bude nepřehlédnutelná.

Dramatické linky

Pokud není cílem jen zdůraznit oči, ale také je zvětšit, pak byste měli nakreslit dramatické linky. Nakreslete dvě inky – jednu k hornímu a druhou ke spodnímu víčku. Vzniklý prostor je potřeba vyplnit barvou: k tomu se hodí tužka, fix, oční stíny.

Poslední aktualizace: 23. 11. 2023