Menu
Zpříjemněte si domov: Nejnovější trendy ve světě nábytku

Zpříjemněte si domov: Nejnovější trendy ve světě nábytku

2 minuty čtení

Čas na obměnu vašich domovů právě přichází. Jaké trendy vládnou světem interiérového designu a od čeho byste se měli odpíchnout? Posvítíme si na novinky, které není radno minout.

Teď přes zimní měsíce vás nejspíš čeká období, kdy budete doma trávit více času než v jiných částech roku. Kdy jindy tak obměnit dekorace, doplňky i základní kusy nábytku než právě teď! 

Kuchyňský stůl jako středobod obývacího prostoru

Jedním z nejvýraznějších trendů posledních let jsou masivní kuchyňské a jídelní stoly, ideálně pro 6 a více osob. Rázem se tak stanou dominantou místnosti a budou lákat k posezení, stolním hrám i společenským večeřím. Od teď už nikdy gauč, ale vždycky jenom velký stůl! 

Výhodou je, že díky svému umístění budete dobře slyšet a vidět na všechny členy u stolu. Zároveň vás nebude rozptylovat televize, která by vás jindy mohla rušit právě v obývací části. I občerstvení z takového jídelního stolu bude mnohem praktičtější než z menšího konferenčního stolku. 

Chytrá organizace prostoru

Minimalismus vládne v domácnostech taky už nějaký ten pátek, nebo minimálně snaha o něj. V praxi je však pořád těžké zbavit se nepotřebných věcí a ze svého domova vytvořit čistý prostor, ve kterém vám nebude nic překážet.

Pro lepší organizaci vám pomohou organizéry a úložné prostory, které využijí na maximum skříně, komory a zásuvky. I boty můžete skladovat tak, aby vám nezabraly příliš prostoru –⁠ stačí vybírat praktické botníky či organizéry na boty, policové systémy do komory, patrové sušáky na prádlo, úložné boxy a další domácí potřeby, které vám značně usnadní život.

Výrazné textilie a doplňky 

Barev se nevzdávejte, jen je vybírejte opatrně tak, aby hezky ladily k sobě. Dominantní kousky nábytku, povlečení či výmalbu stěn se vyplatí volit v univerzálních a snadno kombinovatelných barvách. Naopak více života do interiéru vdechnete pomocí výraznějších doplňků, které můžete měnit podle nálady. Ať už se bude jednat o obměnu dekoračních polštářků, závěsů, zarámovaných plakátů, plédů na postel či běhounů na stůl, u těch se můžete vyřádit a obměňovat je kdykoliv budete mít náladu.

TIP: Tápete-li v barevném ladění, plánujte rozložení barev v interiéru dopředu. Podívejte se na různé barevné palety či inspirační nástěnky, které vám pomohou utřídit si styl, barevné provedení i celkový design vaší domácnosti.

Poslední aktualizace: 04. 12. 2023