Menu
Investice do nového domu?

Investice do nového domu?

1 minuta čtení

Roční míra inflace stoupla a ačkoli je nám říkáno, jak vláda situaci zvládá, je vidět, že hodnota peněz výrazně ztrácí na síle. Jistě, byla na krátkou dobu přijata opatření, aby se lidé tolik nebouřili, ale nyní obyčejného člověka nechrání nic. Proto se každý musí zamyslet a zkusit začít investovat do něčeho, kde investice tolik nebudou trpět.

Investice do nového domu se dlouhodobě vždy vyplatí. Realitní trh se však za poslední dobu výrazně změnil. Došlo k nesmyslnému nadhodnocení nemovitostí, energetické krizi, strmě rostoucí inflaci, zpřísnění podmínek pro získání hypotéky a zvýšení úrokové sazby hypoték.

Koupit novostavbu nebo si nechat postavit dům?

Ten, kdo hledá rychlý způsob, jak rychle a snadno začít bydlet ve svém vlastním domě, je jediným řešením si koupit dokončenou novostavbu rodinného domu. Cena bude vyšší, protože se odvíjí od velikosti, lokality, napojení na sítě a vybavení… Pokud hledáte kvalitní novostavbu, podívejte se na dumonline, kde máte široký výběr.

Pokud máte jasnou představu o tom, jaký dům chcete a toužíte si jej nechat postavit, pak si musíte nějakou dobu počkat, než začnete bydlet. Výhodou je však to, že vše bude podle vašich představ, hlavně když využijete služby stavby na klíč. S tím se pojí úspora času a starostí. Nicméně je potřeba sehnat pozemek i stavební povolení!

Chystáte se investovat do staršího domu?

Oproti novostavbám jsou starší domy mnohem finančně dostupnější, ale nesou v sobě skryté vady, které jsou potřeba opravit. Mnohdy jsou vady tak vážné, že se pořízení domu mnohem prodraží. Rekonstrukce a opravy jsou dnes finančně velmi náročné. Dopředu si spočívejte náklady za novou hydroizolaci a zateplení celého domu, výměny oken a dveří, elektroinstalace, rozvodů vody, stavební úpravy…

Ať už se chystáte rekonstruovat nebo stavět, nezanedbávejte střechu svého domu. Kvalitní nadkrovní izolace a krytina je základem pro udržení tepla v domě a zamezení vnikání vlhkosti a šíření plísně! Z tohoto důvodu je dobré se obrátit na experty v oboru jako je firma střechy-novak, kde se zabývají střechami na klíč…

Poslední aktualizace: 06. 12. 2023